مرقومات

مرقومات من

مرقومات

مرقومات من

طبقه بندی موضوعی
  • ۰
  • ۰
من از جمله کسانی هستم که تعریف و تمجید های پیرمردها از عقاید و رسم و رسومات قدیمی ها را دوست ندارم به دو دلیل . نخست اینکه معولم نیست قدیمی که اینها می گویند دقیقا چه زمانی است ؟ پنجاه سال پیش ؟ دویست سال پیش یا هزار سال !و دوم اینکه اگر کسی مثل من برود و خودش شخصا اوضاع و احوال قدیم را بخواند و بداند حتما متوجه می شود که رخنه های زیادی در اعتقادات و رفتار قدیمی های ما وجود داشت که اصلا هم قابل دفاع و رفع و رفو نیست. اما در چند مورد من با این پیرمردهای نادان دور و برم در مورد برتری قدیمی ها موافقم. به عنوان یک نمونه واقعا از قدرت فکر و دانایی نمایندگان دوره های نخست مشروطه لذت می برم. این افراد به نسیت زمان خود و اغلب به نسبت زمان ما آدمهای دانا و دنیا شناسی بودند. برای مقایسه دو مورد را می آورم.
در دوره مشروطه نمایندگان با تلاش و شجاعت تمام به دنبال آوردن آدمهای کاردان از دنیای پیشرفته آن روز بودند.برای اینکار هم هزینه هایی زیادی می دادند. نمونه بارز آن مورگان شوستر آمریکایی و یال مارسن سویدی بودند که اولی برای رفع مشکلات اقتصادی کشور آمد و دومی برای رفع مشکل امنیت داخلی .اما امروز ما همان هزینه ها و تلاش ها متوجه آوردن مربیان فوتبال خارجی و گران قیمت برای فوتبال مان (که منبع اشاعه بی اخلاقی در کشور است) می کنیم
به این نکته هم دقت کنید که نمایندگان آن دوره دقیقا مشکلات اساسی را درست تشخیص داده بودند . بی نظمی اقتصادی و نا امنی. مشکل نخست که هنوز هم پابرجاست اما در سایه توجه به فوتبال و خیلی مسایل دیگر از دید خیلی ها نادیده مانده.
نمونه دوم توجه نمایندگان دوره های نخست مجلس مشروطه به امور زیر بنایی است . اگر نگاهی به قوانین مصوب دوره های اول تا پنجم مجلس مشروطه بیندازید خواهید دید که نمایندگان با اینکه تازه کار بودند اما به شدت دید ملی و کلان داشتند. برای من خیلی جالب بود که قانون ورزش اجباری در دوره ابتدایی مصوب همین دوره های نخست مجلس بود . حالا مقایسه کنید با رویکردهای ورزشی مجلسهای دوره فعلی . .